Udstationering

Er udstationering noget for dig?


En del DKK-opdrættere udstationerer nogle af deres hunde i private hjem, og det er ofte en god ordning for både hund, vært og opdrætter. Opdrætteren bevarer ejerskabet til hunden og kan – alt efter aftalens ordlyd - f.eks. benytte hunden til avl mv., men hunden lever til daglig et helt almindeligt hundeliv hos værten, som får en hund vederlagsfrit. Når opdrætteren efter nogle år har benyttet hunden til de formål, der er aftalt, overgår ejerskabet til udstationeringsværten. (Kilde: dkk.dk)


  • Det giver opdrætteren mulighed for at får mulighed for at holde ”flere potentielle bolde i luften” – selv om man ikke har mulighed for at inkludere flere hunde i den flok, man har på sin egen matrikel.


  • Det giver hunden et trygt og godt familieliv i hverdagen.


  • Og det giver udstationeringsværten mulighed for at dele sit liv med en hund - vederlagsfrit, men ikke nødvendigvis omkostningsfrit. Til gengæld følger der med hunden oftest en mentor med i form af opdrætteren, der i mange tilfælde bliver en nær ven, ligesom man som udstationeringsvært får oplevelser med i form af parring og fødsel, som man måske ellers ikke ville have fået.


  • Ikke alle hunde egner sig til livet som hund i en større flok.

– En udstationeringsaftale kan være en god idé, hvis aftalen er fair for alle parter. Det kan betyde, at man som opdrætter får mulighed for at holde ”flere potentielle bolde i luften” – selvom man ikke har mulighed for at inkludere flere hunde i den flok, man har på sin egen matrikel, forklarer Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i DKK og tovholder for kennelkontaktordningen, som årligt aflægger flere hundrede kennelbesøg.


– Det kan være stressende og upraktisk at have flere hanhunde under sammen tag, både når der er tæver i løbetid, og fordi hanhunde i samme aldersklasse kan konkurrere og udfordre hinanden og give stressende gnidninger i dagligdagen. Og så giver det jo god mening at overveje udstationering af en eller flere hanhunde – det er ofte til glæde for både hunden, opdrætteren og udstationeringsværten.

(Kilde: HUNDEN)

 

Tillid og samarbejde er alfa og omega

– Når man som opdrætter placerer en potentiel avlshund hos en privat familie, ønsker de fleste, at udstationeringsværten ikke bor for langt væk, så det er nemmest muligt at hente og bringe til konkurrencer, udstilling og parring – men også for at kunne være i nærheden for at hjælpe med evt. pelspleje, træning og med at løse problemer, hvis de skulle opstå. Ligesom det er vigtigt, at opdrætter har et rigtigt godt forhold til udstationeringsværten – og at aftalen indgås efter fælles interesse og i god dialog. Tillid og det gode samarbejde er alfa og omega for, at en udstationeringsaftale bliver en god oplevelse. Som opdrætter skal man stole på, at værten passer godt på ens hund, og som vært skal man have tillid til, at opdrætter lever op til sit ansvar og sætter en aftale op, der er fair for alle parter.

(Kilde: HUNDEN)

Aktuelt


.....



KONTAKT: info@amys-choice.dk eller mobil: 50 66 06 50

Ønsker du, at blive helt sikker på om Jack Russell terrieren er den rette hund for dig kan du læse mere om denne lille terrier på nogle af de andre sider. Jeg har samlet en del af min viden her på min hjemmeside. Og er der noget du er i tvivl om og ikke kan finde noget om, er du velkommen til at skrive til mig på min email: info@amys-choice.dk


Jeg har fået denne video tilsendt af en af mine hvalpekøbere, da Nellie (Amy's Choice Nova Stella) blev 1 år gammel. En FANTASTISK sød video, som viser hvilken glæde det kan give at have en Jack Russell i sit liv. Den ældre JRT i videoen tilhører en anden i familien, men de er ofte sammen. Tusind TAK Thomas, jeg blev så VARM om hjertet da jeg så denne video.